Hoofdpagina

Aangeboden voertuigen

Contact gegevens

Vorige pagina

De historie van Mbclassic begint zo in de begin jaren '90.  De auto en klassieker liefhebberij stond hier in Nederland nog in kinderschoenen. Een auto was toch meer een vervoersmiddel, werd zonder emotie ingeruild en van tranen in de ogen bij het afscheid had men al helemaal nog nooit gehoord. Hoe anders was dat in andere landen in Europa, waar menig auto een onderdeel van het gezin was. Naast de gewone gebruiksauto kende men daar al de zomer en vakantie auto en de auto speciaal voor hobby en liefhebberij. Waarschijnlijk ligt de oorzaak in de manier van belasten van het voertuig. Hier in Nederland wordt naast het gebruik ook het bezit belast. Natuurlijk heeft het omzetten van de 60 dagenkaart in het belastingvrij maken van auto's van 25 jaar oud, daar ook aan bij gedragen.

Het was dan ook in die jaren "toen Wolf Meijer en Jan de Groot al Mercedes, auto's met gevoel reden" dat er van vrienden en bekenden steeds meer het verzoek kwam om voor hen ook eens uit te kijken naar een mooi Mercedes exemplaar. Het woord verspreide zich, en we begonnen auto's op voorraad te kopen. Mbclassic was geboren. In 1997 werd het bedrijf officieel, met rdw erkenning, kvk inschrijving en het voldoen aan de Nederlandse regelgeving.

Het duurde maar even, een mooie Mercedes bleek niet meer goed genoeg. Kwaliteit en historie werden steeds belangrijker. Bovendien begon er weer een andere hobby te borrelen, oude Mercedes en Volkswagen brandweerwagens.  De lat werd vanaf toen alsmaar hoger gelegd. Steeds meer werd er gezocht naar originele auto's  met lage aantoonbare km standen, en steeds meer werd er op de details gelet. Sinds 1999 zitten we nu in Balk, in ons nieuw gebouwde bedrijf.  Met een showroom van 500M2 en een even grote opslag, hebben onze auto's een pracht plek gevonden. We hebben een pracht aanbod van originele nog ongerestaureerde Mercedes en VW klassiekers met lage "soms extreem lage" km standen. We proberen zoveel mogelijk kwaliteit in te kopen waarvan de historie bekend is. Het afleveren gaat in overleg. Soms zijn er extra wensen, een ander doet de gekochte auto op slot en heeft graag dat niemand er meer aan zit.

Over die oude brandweerauto's, die hobby blijft maar groeien. Vooral  busjes en cabine-chassis, er zitten soms geweldig mooie exemplaren tussen. Zodoende treft U deze de laatste tijd ook meer in ons aanbod aan. Zelf rijden we nu in de zomer aangepaste brandweerbussen als camper. De liefde en het genieten van  deze voertuigen geeft de zomer een extra straaltje zonneschijn.
 

De R 107 serie
De W116 serie
De W123 serie
De W124 serie
De W126 serie
De R129 Roadster
De W140 serie
De W201 serie
De Gelande serie
De VW T2
De VW T3
De VW T3 Pick-Up